Hvorfor vælge Terrazzo?

Terrazzo er støbt beton med marmor og granitskærver i. Det bliver poleret op i forskellige niveauer - Poleret, Sleben, Børstet og Grov - som gør dets praktiske formål enormt.

Indenfor Terrazzo findes der et stort udvalg af farvenuancer i skærverne såvel som betonen. Terrazzo er smuk og giver rummet sin helt egne charme. 

Terrazzo tåler ikke syre, skrappe rengøringsmidler og kalkfjerner, men har en høj slidstyrke og tåler varme. Ved rengøring benyttes særlige milde plejeprodukter og i hverdagen blot en ren opvreddet klud. Ligesom med marmor bør terrazzo ikke have vedvarende kontakt med stærkt farvende elementer, men tørres af hurtigst muligt.

For 70 år siden var terrazzo en billig løsning til badeværelsesgulvet eller køkkenbordet, som blev benyttet i mange boligbyggerier. I dag er det en niche-marked hvor kun meget få kan bearbejde og støbe Terrazzo. I tråd med nutidens ECO og genbrugs-trend er Terazzo igen i dag et eftertragtet materiale.

Producenten af Terrazzo

Agglotech er Europas største producent af terrazzo, som er et blandingsprodukt mellem marmorskærver og cement. FalkeGranit har valgt netop Agglotech, som vores leverandør af terrazzo da deres avancherede produktion sikre et produkt af høj kvalitet. De producerer blokke i 2530 x 1420 x 800 mm, under stort tryk, der sikre et produktet af høj styrke. Dette gør det muligt at skære dem op til en lang række forskellige produkter, blandt andet bordplader, fliser, trappesten og vindueskarme.

Terrazzo leveres i forskellig overfladebehandlinger, så det netop passer til dine ønsker:

  • Pletfri imprægnering
  • Finpudset (R9 & R10)
  • Børstet (R9 & R10)
  • Bush-hamret (R11 & R12)
  • Poleret

Hos FALKE granit&natursten, har vi egen produktion, så vi kan skære din terrazzo i netop de mål og overfladebehandling som du ønsker. Vi kan også hjælpe med reperationer osv.

Vi anbefaler