Marmor Køkkenbordplade

Hvorfor vælge køkkenbordplade i marmor?

Hvor stammer marmor fra?

Marmor er blevet brugt som køkkenbordplade igennem århundrede - på de gamle slotte var den lyse marmor en klassiker i køkkenet.

Marmor er en bjergart, der dannes ved en omkrystalliserings proces, som bliver udvundet fra bjerge i hele verden. Sydamerika er kendt for deres fine marmorsorter i hhv. Brasilien, Argentina, Ecuador og Venezuela. Det bedste marmor i Nordamerika findes i Alabama, Georgia og Tennessee. Et af verdens mest berømte marmorbrud ligger i Carrara i Italien, hvor der er brudt marmor i over 2.300 år

Marmor er et smukt naturmateriale bestående af krystalliseret kalksten og karakteriseres ved de flotte farver og naturlige åretegninger i pladen. Når du vælger marmor til dit køkkenbord, får du en helt unik og enestående bordplade, som skaber liv og WAUW-faktor i dit køkken. Marmor er blødere og mere porøst end for eksempel granit og komposit, og tåler ikke syre. Marmor vil få patina i takt med at bordpladen bliver brugt, og der vil naturligt opstå ridser og skjolder. Med den rette behandling og pleje får du en solid køkkenbordplade, som kan holde i rigtig mange år.

Marmor køkkenbordplader er som standard 20, 30 eller 40 mm. andre tykkelser fås på forespørgsel. Vi har marmor i grøn, hvid, rød, lyserød, brun, grå og meget mere. Marmorplader fås med poleret eller mat poleret overflade til brug i køkkenet anbefaler vi en mat poleret overflade, da denne er mest egnet til køkkenet. Vi producerer køkkenbordplader med en variation af profilkanter som passer til dit køkken.

Værd at vide om marmor:

  • Marmor findes i et væld af unikke farvekombinationer og mønstre
  • Marmor holder i mange år med den rette pleje og behandling
  • Brug skærebræt og bordskåner til at beskytte mod ridser og høj varme
  • Tør bordet af med en mikrofiberklud, og sørg for at kaffe, rødvin, citron og lignende ikke har vedvarende kontakt med marmorbordpladen
  • Marmor er ikke syrefast, og bør derfor behandles før brug

Hvad kan marmor holde til?

Køkkenbordplader i marmor tåler varme til en vis grad, men vær opmærksom på voldsomme temperaturskift. Sæt derfor ALDRIG gryder og pander direkte fra komfuret eller ovnen på en kold marmorbordplade. Et voldsomt temperaturskifte kan forårsage det naturlige fedtstof i pladen til at trække ud og i værste fald resultere i skjolder, krakeleringer eller brud.

Vi sikrer et af de største udvalg inden for natursten - også marmor. Vi tilbyder marmor i alle priskategorier både de klassiske såvel som helt specielle råplader importeret fra hele verden.

På vores store grund i Hillerød har vi et bredt udvalg af skønne marmor plader i alverdens farver, oplev for eksempel grøn marmor, rød marmor, hvid marmor, grå marmor, sort marmor og alt derimellem.

Marmor kan bruges alle steder i hjemmet, udover i køkkenet fx. også på badeværelset og som fliser på gulvet i hele huset.  

Marmor er skåret af naturlige kalksten, der består af mineraler, som er dannet gennem flere millioner år i havet. Det er mineralerne, der tilfører marmor forskellige farver og unikke mønstre. Marmor er altid mat i poleringen, og vil med tiden få en flot naturlig patina. Revner og mindre huller kan forekomme, men det har ingen betydning for bordpladens holdbarhed, det er helt naturligt og berettiger ikke til reklamation.

Marmor

plader

No items found.

Marmor

fliser

No items found.
No items found.

Vi vægter den gode dialog med råd og vejledning højt

Vores mange års erfaring bekræfter, at det er den bedste måde vi kan sikre os, at alle jeres ønsker bliver opfyldt. Derfor er priserne på hjemmesiden angivet i vejledende m² pris – det endelige tilbud sammensættes efter jeres personlige ønsker og behov. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud,.

Kontakt os for tilbud
bordplade til badeværelsesmøbel