Hvorfor vælge køkkenbordplade i marmor?
Hvor stammer marmor fra?
Marmor er blevet brugt som køkkenbordplade igennem århundrede - på de gamle slotte var den lyse marmor en klassiker i køkkenet.
Marmor er en bjergart, der dannes ved en omkrystalliserings proces, som bliver udvundet fra bjerge i hele verden. Sydamerika er kendt for deres fine marmorsorter i hhv. Brasilien, Argentina, Ecuador og Venezuela. Det bedste marmor i Nordamerika findes i Alabama, Georgia og Tennessee. Et af verdens mest berømte marmorbrud ligger i Carrara i Italien, hvor der er brudt marmor i over 2.300 år
Marmor er et smukt naturmateriale bestående af krystalliseret kalksten og karakteriseres ved de flotte farver og naturlige åretegninger i pladen. Når du vælger marmor til dit køkkenbord, får du en helt unik og enestående bordplade, som skaber liv og WAUW-faktor i dit køkken. Marmor er blødere og mere porøst end for eksempel granit og komposit, og tåler ikke syre. Marmor vil få patina i takt med at bordpladen bliver brugt, og der vil naturligt opstå ridser og skjolder. Med den rette behandling og pleje får du en solid køkkenbordplade, som kan holde i rigtig mange år.
Marmor køkkenbordplader er som standard 20, 30 eller 40 mm. andre tykkelser fås på forespørgsel. Vi har marmor i grøn, hvid, rød, lyserød, brun, grå og meget mere. Marmorplader fås med poleret eller mat poleret overflade til brug i køkkenet anbefaler vi en mat poleret overflade, da denne er mest egnet til køkkenet. Vi producerer køkkenbordplader med en variation af profilkanter som passer til dit køkken.
Værd at vide om marmor:
- Marmor findes i et væld af unikke farvekombinationer og mønstre
- Marmor holder i mange år med den rette pleje og behandling
- Brug skærebræt og bordskåner til at beskytte mod ridser og høj varme
- Tør bordet af med en mikrofiberklud, og sørg for at kaffe, rødvin, citron og lignende ikke har vedvarende kontakt med marmorbordpladen
- Marmor er ikke syrefast, og bør derfor behandles før brug