Kvarts / Kvartsit / Quartzite / Quarzit 

Kært barn har mange navne... Quartzine / Kvarsit ligner i deres struktur ofte marmor. Det er et natur produkt, så hver plade er unik, med sin helt egen smukke åretegning.

Quartzite er et af de mest efterspurgte produkter på markedet idag på grund af de helt fantastiske egenskaber kvartsit har:

✅  Kvartsit er hårdere en granit, og dermed også ridsefast overfor almindelige køkken redskaber.
✅  Kvartsit tætte og hårde overflade gør at den efter Falkes imprægnering er syrefast og pletresistent. Almindelig rengøringsmidler, citronsaft, eddike, vin, olie, ketchup m.m. pletter ikke. Det skal blot aftørres inden for en rimelig tid.
✅  Kvartsit er UV-bestandig. d.v.s kvartsit falmer ikke af den ultraviolette bestråling, der også kommer med dagslyset - kvartsen vil derfor fastholde sit smukke udseende og sine farver – ude såvel som inde – i mange mange år.
✅  Kvartsit hårde, tætte overflade gør også at kvarts sten er velegnet både til indendør og udendørs brug. Vand suger ikke ind og pletter produktet, og kvartsen sprænger derfor heller ikke i frosten.
✅  Quartzite kan fåes med flere forskellige overflader. Du kan derfor både få højpolerede og et mere matterede look på din kvarts plade

Kvartsit hører til de metamorfe sandsten. Høje temperaturer og tryk fik den porøse sandsten til at danne en tæt og derfor polerbar sten, der næsten udelukkende består af kvarts. Ren kvartsitter er de mest vejrbestandige sten af alle. På grund af sin høje modstand mod slid og tryk er stenen meget velegnet til gulve og facader og projekter både indendørs og udendørs.Kvartsitter findes i mange farver på grund af små mængder tilsatte stoffer. De fleste kvartsit-plader bliver brudt i Brasilien, men også Kina, Norge og andre egne bryder Kvartsit.

Falke giver altid deres Kvartsit en god imprægnering inden levering. Herefter er vedligeholdelsen af kvatsitplader minimal. Du har en smukt udseende plade i årevis med minimalt vedligehold.

Vi kan skaffe det meste. Har du derfor særlige ønsker til overflader eller andre Kvartsit-sorter, så kontakt os nu.

Udfyld vores formular så kontakter vi dig med et uforpligtigende tilbud

Vi anbefaler