Skifer - Verdens bedste komfortsten

Skifer er en finkornet, folieret metamorfisk sten som blev dannet for mere end 500 millioner år siden. Det er en natursten som er bleven dannet af en masse tynde lag af ler eller kvarsit. Disse lag giver skifer en let struktur, som er let at kløve langs de naturlige lagdelinger. Skifer er fremkommet der, hvor nedbrudte bjergarter eller skaldyr har aflejret sig i vand. Derfor er skiferens struktur afhængig af, hvilket slags vand aflejringerne har fundet sted på. Fin og regelmæssig struktur betyder, at den er blevet dannet i roligt vand. En mere rug og bølgende struktur betyder, at den er bleven dannet i mere oprørt vand. De overliggende vandmassers tryk komprimerer leret og skaber skiferen.

Sammensætning af skifer

Skifer består hovedsageligt af lermineraler eller micas afhængigt af graden af forandring, den er blevet udsat for. De originale lermineraler i skifer ændrer sig til micas med stigende niveauer af varme og tryk. Skifer kan også indeholde rigeligt kvarts og små mængder feldspar, calcit, pyrit, hæmatit og andre mineraler.

Der findes mange slags skifer:

  • Ler skifer
  • Kvarsit skifer
  • Glimmerskifer

De fleste skifer er gråfarvede og spænder over flere nuancer fra lys til mørkegrå. Skifer forekommer også i nuancer af grøn, rød, sort, lilla og brun. Skiferens farve bestemmes ofte af mængden og typen af jern og organisk materiale, som er til stede i klippen. Naturkløvede skiferplader, som skal deles, vil ikke være lige tykke. 

Det meste skifer, som udvindes over hele verden, bruges til at producere tagplader til huse. Skifer er fantastisk som tagplade fordi den kan skæres i tynde ark, absorberer minimal fugt og er modstandsdygtig i kontakt med frysende vand. En ulempe ved skifertag er omkostningerne ved dets installation i sammenligning med andre tagmaterialer. Som følge heraf, er skifer i nybyggeri hovedsagelig begrænset til high-end projekter og prestigearkitektur. Skifer bliver også brugt til indvendig gulvbelægning, udvendig belægning, dimension sten og dekorative aggregat.

Historisk er skifer blevet brugt til tavler, billardborde, kirkegårdsmærker, og bordplader. Tidligere bliv skifer også brugt til elektriske paneler og skiftekasser fordi den er en god elektrisk isolator.

Varm, blød og lækker

Ægte naturskifer er med dens farver, dens rustikke overflade og det spændende udtryk en sikker og smuk ramme om ethvert interiør. Det er et godt match til enhver stilart og er evig aktuel. På grund af dens lagdeling er skifer verdens bedste sten i forhold til komfort og støj. Skifer dæmper støj markant, og kombineret med gulv varme, opnås en nærmest "blød" og lun overflade.​ 

Skifer tåler ikke nogen form for syrebehandling.

Lav en forespørgsel

Udfyld vores formular så kontakter vi dig med et uforpligtigende tilbud.

Vi anbefaler
TILMELD NYHEDSBREVET