Marmor

Marmor består af kalk, plantedele samt skaldyr og er dannet unders stort tryk ved høje temperaturer. Det betyder at alle marmorplader er unikke i sammensætning, farve og hårdhed. Da marmor er en kalksten, tåler dette materiale ikke syre. 

Hos FALKE Granit&Natursten benytter vi kun de bedste sorteringer inden for Marmor og sammen med dig finder vi frem til din løsning. Vi sikrer et af de største udvalg inden for natursten -også marmor. Vi tilbyder marmor i alle priskategorier de klassiske såvel som helt specielle råplader importeret fra hele verden. 

På vores plads i Hillerød har vi et bredt udvalg af skønne marmor i alle verdens farver, se for eksempel grøn marmor, rød marmor, hvid marmor, grå marmor, sort marmor og alt hvad der er der i mellem.

Marmor kan bruges alle steder i hjemmet, se foreksempel marmor på badeværelset, marmor i køkkenet eller marmor på gulvet.

Få marmor i et væld af farver - vi har Hvid, Grå, Sort og Grøn marmor.

 

MARMORPLEJE - MARERIDT ELLER EJ?

Et let kedeligt mærke eller plet på din marmor opstår når en syre reagerer kemisk med din marmors overflade. Det betyder at det sure opløser en del af marmorens overflade.

Pletten opstår fordi en del af marmorens overflade bliver opløst og det der er pletten er næste lag marmor under den øverste overflade. Den nyligt udsatte marmor er upoleret i modsætning til omgivelserne, så det ser kedeligt ud i forhold til marmor omkring det og skaber dermed de grimme, dumme mærker.

Marmor består af calciumcarbonat, som reagerer voldsomt med sure midler. Dette skaber meget misforståelse blandt marmor ejere om den vanskelige marmorpleje.

Mange ejere føler, at deres marmoroverflade pletter så let, men i virkeligheden "ætser" marmor så let. Ætse mærker blive skabt næsten øjeblikkeligt ved kontakt med syrer.

Men den gode nyhed er, at hvis du undgår syrer rundt om din marmor, så undgår du ar din marmor ætser. Derfra er rensning og vedligeholdelse marmor ret let, fordi pletter sjældent forekommer på marmor, og når de gør det, er de ret nemme at fjerne.

Da syrer forårsager de trælse mærker så let, skal du være meget forsigtig med syreprodukter omkring din marmor. Det som mest almindeligt laver ætsemærker i marmor er

► citronsaft
► eddike
► tomatsauce

Vær også meget forsigtig med almindelige husholdnings rengøringsmidler! Mange af disse rengøringsmidler er syrebaserede for at øge deres rengørings evne. Men desværre, når de bruges med marmor, vil de bare skabe trælse mærker over hele overfladen snarere end at rense din marmor.

VIDSTE DU at man kan imprægnere marmor?

En marmor forsegler eller en imprægnerings forsegler, består af et væske baseret opløsnings middel (typisk vand baseret) og en fast ressin.

Når man imprægnere sin marmor bordplade trænger opløsnings midlet igennem i stenoverfladen. Derefter fordamper den og tilbage sidder ressinen og udfylder marmorens "porer".

Når imprægneringen er gjort ordenlig, forhindre den pletter fra at trænge ind i overfladen og lave misfarvning i marmoren.

Vedligeholdelse af MARMOR BORDPLADER

Bordplader i køkkener, bade og spisestue tager meget misbrug i dagligdagen. Dette betyder ikke, at du ikke bør bruge marmor, det betyder bare, at du skal være opmærksom på når der spildes og blotte det op hurtigt.

Her er de bedste måder at tage sig af din marmor bordplade.

➀ Tør spild op øjeblikkeligt: Du må aldrig gnide eller tørre et spild op; det skal blottes op straks og efterfølges med en opløsning af pH-neutral sæbe og varmt vand. Tør af med et blødt håndklæde.

➁ Brug ALDRIG kemiske rengøringsmidler: Brug aldrig en kommercielt tilgængelig køkkenrens til marmorplader. Undgå barske kemikalier, ammoniak, blegemiddel og alt med en syre eller det som "skurer". Lav dit eget rengøringsmiddel. Put 1 spiseskefuld af en mild opvaskemiddel i en sprøjteflaske og fyld med varmt vand. Ryst. Sprøjt på bordpladen for at rengøre bordet efter hvert måltid, og fjern opløsningen med en fugtig blød klud; følg med et tørt håndklæde.

➂ Tør backsplashes. Køkken backsplashes hedder det af en grund. De får ofte splatter af mad og drikke når du laver mad. Blot splatter så hurtigt som muligt, og efterfølg med en mild pH-neutral sæbe og varmt vand opløsning. Tør grundigt.

Vedligeholdelse af MARMOR GULV

Marmor gulve tilføjer tidløs elegance til ethvert hjem. Når det plejes ordentligt, kan de holde langt ud over din egen levetid. Her er nogle tips til bedst at vedligeholde dine marmor gulve

➀ Støvmop: Fjernelse af grus og snavs fra jeres gulv med jævne mellemrum er nøglen til at beskytte det. Brug en blød naturlig støvmop, ikke en med puder som er behandlet med kemikalier, for at fjerne snavs af dagen. Sørg for at rengøre støvmoppen efter hver brug.

➁ Brug måtter og tæpper: I høj trafikområder og indgangspunkter skal du bruge tæpper eller løbere så folk kan tørre sine fødder af før de går ind. Dette hjælper med at holde små sten og andet snavs fra at ridse dine smukke marmorfliser. Sørg for, at tæppet har skridsikring, så det ikke kan glide.

➂ Støvsuge advarsel: Hvis du vil bruge en støvsuger på dit marmorgulv, skal du sørge for KUN at bruge børsteanordninger, ikke plastik eller metalbeslag. Det anbefales aldrig at bruge et opretstående vakuum på marmorgulv, da hjulene og andre stykker kan beskadige overfladen.

➃ Tør hurtigt op: Spild er uundgåelig, og ikke en katastrofe, så længe du blotter det hurtigt op derefter. Tør ikke udslippet, da det vil sprede væsken til andre områder. Så snart det er blottet, skylles området med en opløsning af en mild opvaskemiddel og vand. Tør området rent for at fjerne opløsningen, og tør grundigt med en blød klud.

Vi anbefaler