Marmor

Marmor består af kalk, plantedele samt skaldyr og er dannet unders stort tryk ved høje temperaturer. Det betyder at alle marmorplader er unikke i sammensætning, farve og hårdhed. Da marmor er en kalksten, tåler dette materiale ikke syre. 

Hos FALKE Granit&Natursten benytter vi kun de bedste sorteringer inden for Marmor og sammen med dig finder vi frem til din løsning. Vi sikrer et af de største udvalg inden for natursten -også marmor. Vi tilbyder marmor i alle priskategorier de klassiske såvel som helt specielle råplader importeret fra hele verden. 

På vores plads i Hillerød har vi et bredt udvalg af skønne marmor i alle verdens farver, se for eksempel grøn marmor, rød marmor, hvid marmor, grå marmor, sort marmor og alt hvad der er der i mellem.

Marmor kan bruges alle steder i hjemmet, se foreksempel marmor på badeværelset, marmor i køkkenet eller marmor på gulvet.

Få marmor i et væld af farver - vi har Hvid, Grå, Sort og Grøn marmor.

 

MARMORPLEJE - MARERIDT ELLER EJ?

Et let kedeligt mærke eller plet på din marmor opstår når en syre reagerer kemisk med din marmors overflade. Det betyder at det sure opløser en del af marmorens overflade.

Pletten opstår fordi en del af marmorens overflade bliver opløst og det der er pletten er næste lag marmor under den øverste overflade. Den nyligt udsatte marmor er upoleret i modsætning til omgivelserne, så det ser kedeligt ud i forhold til marmor omkring det og skaber dermed de grimme, dumme mærker.

Marmor består af calciumcarbonat, som reagerer voldsomt med sure midler. Dette skaber meget misforståelse blandt marmor ejere om den vanskelige marmorpleje.

Mange ejere føler, at deres marmoroverflade pletter så let, men i virkeligheden "ætser" marmor så let. Ætse mærker blive skabt næsten øjeblikkeligt ved kontakt med syrer.

Men den gode nyhed er, at hvis du undgår syrer rundt om din marmor, så undgår du ar din marmor ætser. Derfra er rensning og vedligeholdelse marmor ret let, fordi pletter sjældent forekommer på marmor, og når de gør det, er de ret nemme at fjerne.

Da syrer forårsager de trælse mærker så let, skal du være meget forsigtig med syreprodukter omkring din marmor. Det som mest almindeligt laver ætsemærker i marmor er

► citronsaft
► eddike
► tomatsauce

Vær også meget forsigtig med almindelige husholdnings rengøringsmidler! Mange af disse rengøringsmidler er syrebaserede for at øge deres rengørings evne. Men desværre, når de bruges med marmor, vil de bare skabe trælse mærker over hele overfladen snarere end at rense din marmor.

 

VIDSTE DU at man kan imprægnere marmor?

En marmor forsegler eller en imprægnerings forsegler, består af et væske baseret opløsnings middel (typisk vand baseret) og en fast ressin.

Når man imprægnere sin marmor bordplade trænger opløsnings midlet igennem i stenoverfladen. Derefter fordamper den og tilbage sidder ressinen og udfylder marmorens "porer".

Når imprægneringen er gjort ordenlig, forhindre den pletter fra at trænge ind i overfladen og lave misfarvning i marmoren.

Vi anbefaler