Hvad er komposit sten?

Komposit sten er fremstillet af knust sten bundet sammen af et klæbemiddel (mest almindeligt polymerharpiks, men nogle nyere versioner anvender cementblanding). Man knuser sten og blander dem sammen med en resin, presser og trykker massen i kæmpe store maskiner og får afsindigt stærke kompositplader ud af den anden ende. Komposit sten er menneskeskabt, men består af op til 95% naturlige sten granulater.

De mest anvendte sten til komposit er marmor og kvarts (granit granulater). Til indendørs gulve og vægge er det mest almindelige at bruge en marmorbaseret komposit, mens det kvartsbaserede produkt primært anvendes til køkkenbordplader. Relaterede materialer omfatter geopolymerer og støbt sten. I modsætning til terrazzo er materialet fabriks fremstillet i enten blokke eller plader, skåret og poleret af fabrikanter og monteret på værkstedet.

Hvorfor skal du vælge komposit sten?

Natursten er unikke, men også uforudsigelig. Du bestemmer ikke selv hvordan din natursten ser ud - der kan i en stenplade forekommer årer, små og store knaster, aflejrede skaller og farveforskel i samme stenplade. Natursten er natursten, og det har sin charme.

Kompositsten tilbyder modsat en løsning til et bredt publikum der ønsker at undgå de ovennævnte uforudsigeligheder. Ønsker du et holdbart materiale, som kan bruges overalt, også steder hvor få andre materialer ikke er egnede, f.eks. bad, køkken og trappetrin, så skal du vælge komposit. Når alt kommer til alt, så får du, hvad du ser med kompositsten. Du vælger en farve og en finish, og sådan ser det ud.

Hvis du skal have din kompositstenplade special lavet, er det en god ide at få gode råd omkring sammensætning af komposit. Det anvendte sten granulat kommer fra marmor, granit eller kvarts. Egenskaberne ved slutproduktet og dets anvendelsesmuligheder er derfor sammenlignelige med et tilsvarende produkt i stenområdet. Materialer baseret på kvartits- eller granitgranulat er mere egnede til køkkenbordet end materialer baseret på marmor. Marmor er dog egnet til andre områder i huset.

Fremstillingsprocessen

Processen med fremstilling af kompositsten kan opdeles i tre faser:

  1. Fase -> skabe og samle materialet
  2. Fase -> danner blokken / pladen ved hjælp af industrielle maskiner
  3. Fase -> forarbejdning af den færdige blok / plade til fliser, stenplader eller andre produkter

Det vigtigste er selvfølgelig den første del: nogle virksomheder importerer sten, som de knuser til forskellige kornstørrelser til deres produkter, andre køber simpelthen allerede knust stenpulver. Efter at blokken er dannet og hærdet (det tager normalt mellem tre og syv dage afhængigt af produkter og vejrforhold), kan stenen behandles på stort set samme måde som dens naturlige modstykke.

Lav en forespørgsel

Udfyld vores formular så kontakter vi dig med et uforpligtigende tilbud

Vi anbefaler
TILMELD NYHEDSBREVET