Symphony Day - Granit vindueskarm

Hvad er en vindueskarm?

En vindueskarm er en hyldeagtig plade, som sidder under dit vindue. Vindueskarmens design har ændret sig igennem tiderne og i en periode blev huse bygget helt uden vindueskarme. Det gik dog hurtigt op for arktitekter og huskøbere at vinduespladen var både pæn, praktisk og skabte noget hygge.

Et hjem uden en vindueskarm er et tomt hjem, og det er sjældent set, at der ikke er nogen form for hyldeagtig plade ved vinduet. Vindueskarmen er et sted, hvor hyggenips ofte finder sted. Den moderne kvinde har vindueskarmen, som fast hylde til at sætte små hyggelige ting, der spreder hygge og glæde i ethvert hjem.

Hvilket materiale er det lavet af?

Vindueskarme kan blive lavet i mange forskellige materialer. Ældre vinduesplader er ofte lavet i limtræ, som er integreret i karmen og efterfølgende malet så det passer med væggen eller vinduet.

Førhen var det moderne at lave vindueskarm i skifer. Nu er moden heldigvis vendt tilbage og skifer er blevet populært igen at bruge som vindueskarm, grundet det rå look og materialet som er slidstærkt og ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Marmor og granit var førhen også meget populært, det var dog de lidt mere velhavende folk som havde råd til, at have det i deres hjem. Marmor og granit er i dag også blevet meget populært at bruge som vinduesplade og det er blevet mere normalt, at have i hjemmet. Granit og marmor er et meget slidstærkt materiale, som holder i evigheder og kræver ingen vedligeholdelse.

Det skal du overveje ved valg af vindueskarm

Det første du bør overveje når du vælger vindueskarm er, hvordan du har tænkt dig at bruge din vindueskarm. De fleste er glade for en robust og slidstærk vinduesplade, som er nemt at rengøre, men du skal finde ud af hvad dit behov er.

Det andet du bør tænke over er sæmmenhængen, altså at alle vindueskarme er ens, så du har marmorplader i alle karme og ikke kun i 2. Hvis du godt kan lide at have planter stående i vindueskarmen er det en god ide at have en stenplade, da der ikke kan gro mug/skimmelsvamp på natursten. Træ kan godt blive grimt i sollys og udvide sig, men natursten som marmor og skifer forbliver smukt og uændret.

I sidste ende er det en smagssag og dig der bestemmer hvilken type vindueskarm du foretrækker.

Sådan monterer du din vindueskarm

  1. Start med at finde ud af hvordan din vinduesplade skal se ud, hvilket design den skal have.
    Næste skridt: Mål din vindueskarm rigtig grundigt op. Bagefter kontakter du os og vi skærer din vindueskarm til efter dine mål.
  2. Du modtager den tilskårne plade og skal montere den.
  3. Se nu lidt på hullet pladen skal sidde i. Læg pladen på og er den ikke i vater skal du måske klodse pladen lidt op. 
  4. Nu har du fundet ud af om pladen passer, skub pladen ind, og læg en fuge rundt i kanterne. Er der brug for det, kan du med fordel putte lidt isolering i hulrummet under pladen, så du ikke få en kuldebro.
  5. Ved hulrummet under pladen kan du give en gang mørtel eller sætte en liste op
  6. Nu skal det bare tørre

Så er du færdig. Godt arbejde!

 

Model/varenr.: VKS0341

Pris pr. m2

Granit vindueskarm - Symphony Day 

Produktbeskrivelse

Symphony Day er en smuk granit. Den har flere variationer og det kan varierer fra råplade til råplade hvor mange gnister og aftegninger den har. Dette gør at dine vinduesplader altid vil være helt unikke. Granit er et naturskønt materiale, som er nemt at vedligeholde, utrolig slidstærk og så  har det en meget lang holdbarhed. 

Alle vindueskarme kan naturligvis beskæres i længde eller bredde på vores værksted, så den passer perfekt til dit behov. Du er også velkommen til at sende en forespørgsel afsted.
Vælg den plade som kan afkortes ned til dine mål og vælg derefter de rette skæringer. Er du i tvivl om noget, så giv os et kald eller send en forespørgsel.

Navn: Symphony Day (Salt & Peber)
Materiale: Granit
Farve: Lys grå
Oprindelsesland: Kina
Overflade: Poleret
Tykkelse: 2 cm

Lav en forespørgsel på en special løsning til dit projekt - tryk på knappen og udfyld formularen

 

TILMELD NYHEDSBREVET